Nyitólap Csírákról

Csírákról

E-mail

Csírák az egészség őrei:

Úgy tartja a mondás: ?Az egészséges is lehet még egészségesebb.?

csirak-1

Így igaz. Egyre többen próbáljuk tudatosan óvni egészségünket, ezért megyünk el rendszeresen különböző szűrővizsgálatokra, korunkhoz mérten sportolunk, vagy sétálunk, kerüljük a stressz helyzeteket, nem folytatunk káros szenvedélyeket, óvjuk és ápoljuk külsőnket.

Ha ennyi mindenre odafigyelünk, akkor most  tegyük fel a kérdést magunknak: miért nem változtatunk az egészségünket szinte legdöntőbben befolyásoló dolgon, táplálkozási szokásainkon?  Ez csak egy ?parányi? döntés a fejünkben, aminek viszont összességét tekintve komoly gyümölcse lesz számunkra.

A döntés csak rajtunk múlik. Ennek része lehet a csíráztatás, amelyről a könyvet elolvasva megtudhatjuk, hogy nem drága mulatság, nem bonyolult feladat és nem tekinthető hóbortos emberek szélsőséges táplálkozási szokásának. A csírák által nyújtott zöld többletre mindnyájunknak szüksége van.

 
E-mail

Finom, vagy nem finom?

 

?A csírák a fűszerekhez hasonlóan változatos ízvilággal rendelkeznek. Találunk közöttük lágy, markáns, pikáns és kifejezetten csípős ízűeket is. Ez teszi őket alkalmassá már magukban is a legváltozatosabb felhasználásra. Nem kell hozzá konyhaművésznek lenni, hogy látványos finomságokat alkossunk belőlük.?

 

?A csíráztatás módszere egyszerű, hiszen csak locsolnunk kell a magot. A mag meg szép csöndben teszi a dolgát: nő és hatalmas mennyiségben termeli az egészségünket óvó anyagok tucatjait. Ez az egész egyszerű, kézenfekvő és nincs benne semmi misztikus. Ezért is gondolják egyesek úgy, hogy ez nem nyújthat segítséget bajaikra, hiszen túlbonyolított világunkban csak a bonyolult és misztikus megoldás lehet ?a megoldás". Pedig a csírák ?természetfeletti? ereje pont természetes egyszerűségükben rejlik.? /Forrás: Bükkerdő Gergely - Csíra ABC/

 

Kóstoljuk meg és kisérletezzünk!

 

 
E-mail

Érdekességek a csírák világából?

A csírázó magocskák többségében az összes esszenciális aminosav megtalálható, mely életben maradásunkhoz nélkülözhetetlen. Ráadásul egyes magokban olyan arányban, amely tökéletes számunkra.

 

A gabonából kisarjadó gabonafű ?-karotin tartalma elérheti az eredeti érték 400-750 szeresét is. Mindez párcsepp víznek, napfénynek és a magocska ?ösztöneinek? következménye.

 

 

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas kutatónk élete utolsó 26 évét a rákkutatásnak szentelte. A rák ellenszerét keresve számos növényt, anyagot vizsgált meg, majd figyelmét a csírázó búzára összpontosította. Komoly összefüggéseket vett észre a csírákban található különböző alkotóelemek és a daganatok kialakulásának csökkenő esélyei között. Sajnos munkáját már nem tudta befejezni. Halála után az Ő szellemi hagyatékát felhasználva született meg az AVEMAR.

 

 

 

A csírák által nyújtott zöld többletre mindnyájunknak szüksége van.

 

 

 

Szerző vallomása: Egy termékbe vetett bizalmam általában oly mértékben csökken, minél több dologra jó, minél sokoldalúbb. Akkor válok teljesen szkeptikussá, amikor az eladásban érdekelt ?szakember? egyszerűen csak ennyit mond: - ?Ez kérem mindenre jó.? Nem kívánok ebbe a hibába esni, ezért nem állítom, hogy mindenre jók a csírák, de azt igen, hogy mindenkinek hasznára, egészségére válik rendszeres fogyasztásuk. Egészségünk megóvása a legjobb befektetés. Sokan sajnos már csak betegen tesznek érte. Ne várjunk addig!

 

 

 

CSÍRÁZTASSUNK!

 

További érdekességeket és cikkeket találhat a  CSÍRAÚJSÁG menüpontban.

 

AKCIÓ MEGTEKINTÉSE