Csíráztassunk magvakat a téli vitaminsalátánkhoz! www.balintgazda.hu
Tél közeledtével az emberi szervezetnek szüksége van vitaminokra: ezeket csíranövényekből fedezhetjük. Garantáltan vegyszermentes, gyors és vitamindús és pár nap alatt "szüretképes" a magvakból csíráztatott zöldünk.
Csíráztatni nagyon egyszerű:
Tegyünk csíráztató tálba vegyesen búza, árpa, lencse, mustár, kerti zsázsa magokat és nedvesítsük meg őket. Állítsuk a csíráztató edényt meleg helyre és gondoskodjunk arról, hogy a magok mindig, folyamatosan nedvességhez jussanak. Néhány nap múlva megkezdődik a csíraképződés. A csírákat salátalével leöntve fogyaszthatjuk. Velük jelentős mennyiségű A-, B-és E vitamin, valamint emészthető rostok kerülnek a szervezetünkbe.
A csíráztatás minimális helyet igényel.... és a csírákat négy napon belül már arathatjuk is. Egy szobában nevelt zöldség is minden szükséges tápanyaggal ellátja a városlakókat a téli hónapokban.
A csírák és palánták a legtáplálóbb, élő, nyers, organikus ételek, melyhez hozzájuthatunk. ... Nem csökken a tápértékük a learatás és a tálalás között eltelt időben sem. Ez nagyon lényeges, mert például a narancsszállítmány ötnapos késlekedése 50%-os C-vitamin-veszteséget eredményez. Bár a nyers étel a legjobb, aki nem áll még készen arra, hogy teljes mértékben élő ételekből álló étrenden éljen, nyers csírával kiegészítheti a főtt ételeket tálalás előtt. Még ez az apró gesztus is egészségünk javulásával jutalmaz majd bennünket.
(Az idézetek Dr. Bálint György kertészmérnök honlapjáról származnak.)
(Bors 2009.05.10.)
( Nők Lapja 2010. január. 10.)
(Helyi Hírek 2009.03.18.)
(Anyák Lapja 2009. április)
Ha olvasott egy jó cikket a bio csírákról , kérjük küldje el nekünk az írást, vagy a linket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra.
Előre is köszönjük!
Pillanatnyi AKCIÓNKRÓL itt tájékozódhat.