Nyitólap Csíraújság
E-mail Nyomtatás

 

csiraztatas_balint_gazda_csira

 

Csíráztassunk magvakat a téli vitaminsalátánkhoz!             www.balintgazda.hu

 

Tél közeledtével az emberi szervezetnek szüksége van vitaminokra: ezeket csíranövényekből fedezhetjük. Garantáltan vegyszermentes, gyors és vitamindús és pár nap alatt "szüretképes" a magvakból csíráztatott zöldünk.

 

Csíráztatni nagyon egyszerű:

Tegyünk csíráztató tálba vegyesen búza, árpa, lencse, mustár, kerti zsázsa magokat és nedvesítsük meg őket. Állítsuk a csíráztató edényt meleg helyre és gondoskodjunk arról, hogy a magok mindig, folyamatosan nedvességhez jussanak. Néhány nap múlva megkezdődik a csíraképződés. A csírákat salátalével leöntve fogyaszthatjuk. Velük jelentős mennyiségű A-, B-és E vitamin, valamint emészthető rostok kerülnek a szervezetünkbe.

A csíráztatás minimális helyet igényel.... és a csírákat négy napon belül már arathatjuk is. Egy szobában nevelt zöldség is minden szükséges tápanyaggal ellátja a városlakókat a téli hónapokban.

A csírák és palánták a legtáplálóbb, élő, nyers, organikus ételek, melyhez hozzájuthatunk. ... Nem csökken a tápértékük a learatás és a tálalás között eltelt időben sem. Ez nagyon lényeges, mert például a narancsszállítmány ötnapos késlekedése 50%-os C-vitamin-veszteséget eredményez. Bár a nyers étel a legjobb, aki nem áll még készen arra, hogy teljes mértékben élő ételekből álló étrenden éljen, nyers csírával kiegészítheti a főtt ételeket tálalás előtt. Még ez az apró gesztus is egészségünk javulásával jutalmaz majd bennünket.

(Az idézetek Dr. Bálint György kertészmérnök honlapjáról származnak.) 

 

 

csiraztatas_bors_200905_10_csira

       (Bors 2009.05.10.)

 

      csira_csiraztatas_noklapja_2010_jan_840x

     ( Nők Lapja 2010. január. 10.)

 

  csiraztatas_helyi_hirek_csira

      (Helyi Hírek 2009.03.18.)

 

   csira_csiraztatas_anyaklapja_2009_aprilis_a_700x

 csira_csiraztatas_anyaklapja_2009_aprilis_b_700x

     (Anyák Lapja 2009. április)

 

 

 Ha olvasott egy jó cikket a bio csírákról , kérjük küldje el nekünk az írást, vagy a linket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra.

Előre is köszönjük!

 

Pillanatnyi AKCIÓNKRÓL itt tájékozódhat.