Érdekli Önt a csíráztatás?
Kíváncsi a csírák jótékony tulajdonságaira?
Bükkerdő Gergely beszél az otthoni csíráztatásról
és a csírák betegségekkel szembeni hatásairól.
Hogyan kell csíráztatni? Milyen csírák ehetők? Készen vegyem a csírát, vagy csíráztassak? Hogy lehet otthon csíráztatni? Hol vásároljak magot és csíratálat? Miért jobb a műanyag csíráztató tál? A csíra rendszeres fogyasztása milyen folyamatokat indít el a szervezetemben? Milyen ízük van a különböző csíráknak? Hol találok csíra recepteket? Hogyan szoktassam rá a gyerekeimet is? ...
Csíra ABC - Bükkerdő Gergely
Minden, amit a csírákról és a csíráztatásról tudni érdemes!
A könyv egy átfogó mű, amely a manapság egyre népszerűbb és egyre többek figyelmét felkeltő csírákról és a csíráztatás módszereiről szól. Az igényes tartalomhoz igényes megjelenés társul, ami a sok színes fotónak köszönhető. Ez a könyv saját területén egyedülálló, hiszen egy űrt tölt be. Mintegy 40-féle mag csírájának (gabonafélék, olajosmagvak, zöldségek, hüvelyesek, fű- és fűszerfélék) értékes tulajdonságairól, felhasználási módjáról, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól nyerhetünk információkat. Külön fejezetben olvashatunk a csírák, daganatos- és egyéb betegségek elleni küzdelemben betöltött szerepéről. Ötleteket és segítséget kapunk a csíráztatás otthoni módszeréhez. Megtudhatjuk, hogyan kell búzafüvet nevelni és abból milyen módszerekkel készíthetünk búzafűlét. Ezenkívül olvashatunk korunk alternatív táplálkozási irányzatainak előnyeiről és hátrányairól. Izgalmas érdekességeket tudhatunk meg a vitaminok, ásványi anyagok és enzimek világáról. Rövid gondolatok erejéig, a génmódosítás folyamatáról és gyakorlati alkalmazásának veszélyeiről, valamint a bioélelmiszerek értékes belső tulajdonságairól. A könyv laikusok számára is érthető nyelven íródott. A szerző, Bükkerdő Gergely, aki 20 éves csíráztatási és egyéb gyakorlati tapasztalatait, valamint e téren végzett nemzetközi szakirodalmi kutatómunkáját foglalta össze és írta le.

- Mit, miért, hogyan, mikor és miben csíráztassunk?
- Milyen biokémiai változások mennek végbe csírázáskor?
- Hogyan fogyaszthatók a csírák és milyen jótékony élettani hatásaik vannak?
Megtudhatja mindezeket és számos egyéb érdekességeket is a csírákról és a csíráztatással kapcsolatban.
Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC
Csíráztatás elmélete. Csíráztatás gyakorlata. Otthoni csíráztatás. Vízkultúrás csíráztatás. Csíráztatás csíráztató tálban. Búzafű csíráztatása.
Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC, Bükkerdő Gergely - Csíra ABC
Csíratál előnyei. Csíratál fajtái. A búzafű és a különböző csírák facsarása, préselése. Búzafűlé, csíralé készítésének fortéjai.